Stadsdiensten maken de brug

Naar aanleiding van Wapenstilstand op dinsdag 11 november maken de meeste diensten van het Lokaal Bestuur Geel de brug. Je zal er niet terecht kunnen op maandag 10 november. Het betreft o.a. stadhuis, bib, jeugddienst, JAC, cc de Werft, Toerisme Geel, cultuurdienst, Gasthuismuseum. De sportdienst en het zwembad zijn op 10 november in de namiddag wel open.

meer info: www.geel.be

Hinder op E313 bij Geel-Oost

Als de weersomstandigheden het toelaten, voert het Agentschap Wegen en Verkeer tijdens het weekend van 7, 8, 9 en 10 november werken uit op de E313 richting Antwerpen ter hoogte van het complex Geel-Oost. Daar wordt een oude brugvoeg vervangen op de brug over de N174. Het verkeer richting Antwerpen moet er over één rijstrook en zal daardoor hinder ondervinden. Richting Hasselt is er geen hinder. De werken starten op vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend uiterlijk 5 uur. De werken aan de brugvoeg duren telkens wellicht tot zaterdagmiddag. Tijdens de rest van het weekend, heeft het nieuwe materiaal in de voeg tijd nodig om volledig uit te harden. Dan mag er nog niet over de voeg gereden worden en is er ook geen werfactiviteit meer te zien. De op- en afrit van Geel-Oost blijven open.

meer info: www.wegenenverkeer.be

Seniorenraad organiseert ouderwets bal

Op vrijdag 7 november organiseert de seniorenraad een seniorenbal in fuifzaal De Waai op de Werft. Verwacht je aan een gezellige namiddag waar gedanst, gehuppeld en gezwaaid wordt dat het een lieve lust is. Door de boxen galmt een mix van allerlei dansstijlen: slows, polonaises, linedances, oldies, schlagers en veel meer zullen de revue passeren. De dansnamiddag start om 13u. De toegang is gratis.

meer info: Geelse seniorenraad, 014 56 71 31

Workshop e-cards en wenskaarten in de bib

Ben je een vertrouwd met een computer en wil je een ander programma dan Word gebruiken om creatieve en persoonlijke wenskaarten te maken? Kom dan op vrijdag 7 november om 14u naar de bib om de mogelijkheden van Publisher ontdekken in een toegankelijke opleiding van twee uur. Ook het versturen van e-cards komt kort aan bod. Voorwaarden: je hebt een degelijke basiskennis (Word, downloaden) en je hebt een eigen laptop (niet verplicht). Indien je de handleiding wenst, breng je best een USB-stick mee. Inschrijven kan tot 6 november. Deelnemen is gratis.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

Expo ‘Gelenaars in de Eerste Wereldoorlog’

Van 7 tot 30 november loopt in de Halle op de Markt de tentoonstelling ‘Gelenaars in de Eerste Wereldoorlog’. 2014 is het herdenkingsjaar van '100 jaar Groote Oorlog'. Vele ogen zijn vanzelfsprekend gericht op de Westhoek. Maar hoe beleefde Geel de Eerste Wereldoorlog? Bijna zevenhonderd Gelenaars werden opgeroepen om mee te gaan vechten. Wat gebeurde er met deze Geelse soldaten aan het front?


De tentoonstelling plaatst de Gelenaar in oorlogstijd centraal. Het verhaal van Geel in de Eerste Wereldoorlog zal helemaal worden opgebouwd vanuit Gelenaars of Geelse families en hun wedervaren tijdens de oorlog. De expo focust dus niet op militaire gebeurtenissen, maar op de levens van een aantal zorgvuldig gekozen figuren uit Geel. Op die manier komen heel wat aspecten van de Eerste Wereldoorlog aan bod: Geel in 1914, vluchtelingen, leven in bezet Geel, de Geelse oud-strijders en omgekomen militairen aan het front. De tentoonstelling is een organisatie van het Geels Geschiedkundig Genootschap vzw in samenwerking met KOGEKA, het stadsarchief, het Nieuwsblad van Geel, het Gasthuismuseum, VTB-cultuur Geel en het projectteam Kempense Klaprozen, met steun van k.ERF en cc de Werft. Gidsbeurten voor groepen zijn mogelijk op afspraak.

meer info: GGG, 014 56 66 90, archief@geel.be